Eduskuntavaalit 2019

Olin ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan kevään 2019 vaaleissa. Minua sai äänestää Perussuomalaisten listoilta Uudenmaan vaalipiirissä numerolla 79. Kiitän kaikkia äänestäneitä, vaikka tällä kertaa ei ovi eduskuntaan auennutkaan.


Kevään eduskuntavaaleissa minulla on vaaliteemoina seuraavat aiheet:

  1. Perheiden hyvinvointi

Jos me suomalaiset keskittäisimme resurssimme yhteiskuntamme hyvinvoinnin kannalta olennaisiin asioihin kuten koulutukseen, terveydenhuoltoon sekä parantaisimme mahdollisuuksia yrittäjyydelle ja teollisuudelle riittäisivät meidän varamme pitää yllä hyvin toimivaa hyvinvointi yhteiskuntaa. Perheiden hyvinvointi on ensisijaisen tärkeää kansakunnan hyvinvoinnin kannalta. Kun perheet voivat hyvin, voivat myös lapset vanhukset hyvin. Yhteiskunnan tulee tukea perheiden hyvinvointia tarjoamalla niille tärkeitä palveluita kuten laadukasta koulutusta ja terveydenhoitoa. Jos lisäksi parantaisimme mahdollisuuksia yrittäjyydelle ja teollisuudelle, riittäisivät meidän varamme hyvin ylläpitämään toimivaa hyvinvointiyhteiskuntaa. 

  1. Maahanmuutto

Tiukka maahanmuuttopolitiikka on vähempiosaisista välittämistä. Se on kestävää ja elinvoimaista talouspolitiikkaa, sekä yhtenäisen, vakaan ja turvallisen yhteiskunnan rakentamista. Haittamaahanmuuton ongelmat osuvat ensimmäisenä ja kaikken rankinten yhteiskuntamme heikoimmassa osassa oleviin. Samalla, kun yhteiskunnan resursseja satsataan haittamaahanmuuttajiin, käsketään suomalaisia kiristämään vyötä. Palveluita heikennetään jatkuvasti ja työntekijöiltä vaaditaan enemmän pienemmillä resursseilla. Tilalle tarjotaan rikollisuutta ja kahtiajakautunutta yhteiskuntaa. Nollatoleranssi haittamaahanmuutolle ei ole vihaa, vaan rakkautta omaa yhteiskuntaamme kohtaan.

  1. Luonto ja ilmasto

Suomen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on naurettavat 0,14 %, emmekä me suomalaiset siis pysty maailman ilmasto-ongelmia ratkaisemaan. Sen sijaan meidän tulee keskittyä pitämään oma ympäristömme viihtyisänä ja ilmamme ja vesistömme puhtaina. Tehdään ympäristöystävällistä ja taloudellisesti kestävää ilmastopolitiikkaa. Suomen luonnonvarat kuuluvat ainoastaan suomalaisille. Säilytetään myös ihana lähiluontomme, jossa kuka vaan voi lähteä lähimetsään rauhoittumaan ja lapset saavat jatkossakin nauttia luonnon tarjoamista seikkailuista. Tämä edellyttää sen, että kaupunkeja ei rakenneta liian tiiviiksi eikä yksityisautoilua tehdä mahdottomaksi verottamalla siitä vain rikkaiden etua.