Espoon Perussuomalaisissa sattuu ja tapahtuu

Tänään 28.4.2021 on noussut julkisuuteen se, että Espoon Perussuomalaisten hallituksen koko puheenjohtajisto on erotettu puolueesta. Asian yhteydessä on myös minun nimeni nostettu esiin, joten koen tarpeelliseksi kirjoittaa asiasta omalta näkökannaltani.

Viime vuonna minut valittiin Espoon perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi. Asiat etenivät rutiininomaisesti, kunnes ehdokaslistojen jättämisen jälkeen sain viestin, jonka mukaan en ollutkaan mahtunut listalle. Viestin saatuani tiedotin asiasta muun muassa puoluesihteeriä. Muutaman mutkan ja hämmentyneen keskustelun jälkeen ehdokkuuteni hylkäämisen perusteista tiedusteltiin Espoon paikallisyhdistyksen puheenjohtajistolta. Minkäänlaisia perusteita en ole tähän päivään saakka heiltä saanut. Tähän loppuu minun varsinainen osuuteni asiaan. Ehdokkuuteni on palautettu ja jatkan vaalivalmisteluita, aivan kuten tein alkuvuodesta ennen tietoa ehdokkuuteni hylkäämisestä. Vaalien siirto koitui siis minun ehdokkuuteni pelastajaksi.

Tilanne on ollut Espoon paikallisyhdistyksen puheenjohtajiston toimista johtuen sekava, koska faktatietoa asian suhteen ei ole annettu pyynnöistä huolimatta. Valitettavasti tilannetta sekoitetaan vielä lisää levittämällä väärää tietoa mediassa. Tämä johtaa epämääräiseen spekulaatioon, jota on ikävän helppo käyttää Perussuomalaisia vastaan. Korjataan kuitenkin muutama väärä käsitys, joihin olen jo nyt törmännyt. En kommentoi yhdistyksen sisäisiä asioita vaan ainoastaan niitä, jotka liittyvät suoraan minuun.

Minun ja yhdistyksen entisen puheenjohtajiston välillä ei ole riitoja, ainakaan minun puoleltani. En tunne kyseisiä henkilöitä henkilökohtaisella tasolla lainkaan. Voin toki puhua vain omasta puolestani, enkä tiedä onko heillä jotain kaunoja minua kohtaan.

On myös hyvä huomioida, että puheenjohtajiston erottaminen ei liity suoranaisesti minuun millään tavalla. En ole kenenkään puolueen johtohenkilön henkilökohtainen kaveri. Koen olevani hyvissä väleissä puolueemme ylemmän johdon kanssa, mutta nimenomaan tuttavallisella ”tehdään yhdessä töitä yhteiskuntamme ja kansamme hyvinvoinnin puolesta” -meiningillä. Miksi sitten minun nimeni on nostettu esiin tilanteessa? Olen tällä hetkellä Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen sekä varavaltuutettu ja ollut ehdolla eduskuntavaaleissa. Lisäksi toimin viime vuonna paikallisyhdistyksen puheenjohtajana ja viimeisen neljän vuoden ajan olen ollut lähes jatkuvasti joko varsinainen tai varajäsen yhdistyksen hallituksessa sekä mukana myös Perussuomalaisten Uudenmaan piirin hallituksessa. Viime syyskokouksessa en asettunut ehdolle hallitukseen koska halusin tänä vuonna keskittyä kuntavaalikampanjointiin – tähänkään ei liity suurempaa draamaa. En siis ole kuuluisa poliitikko vaan aktiivinen persu ja ruohonjuuritason puurtaja. Mielestäni on kohtuullista olettaa, että nimeni poistamiseen ehdokaslistalta pitäisi löytyä selkeät ja vahvat perusteet. Näitä perusteita hallituksen puheenjohtajistolla ei kuitenkaan ole ollut antaa.

Espoon Perussuomalaisten puheenjohtajiston erottaminen puolueesta ei tule mielestäni heikentämään perussuomalaisten toimintaa Espoossa, tai juurikaan häiritsemään vaaleihin valmistautumista. Perussuomalaisilla on Espoossa erittäin hyvä tekemisen meininki ja kaikki eväät loistavaan vaalimenestykseen ja tehokkaaseen toimintaan kaupunkilaisten hyväksi. Yhdistys on täynnä ihmisiä, jotka ovat lähteneet toimintaan mukaan rakentaakseen elinvoimaista ja asukasystävällistä Espoota ja he ovat täydellä sydämellä ja energialla edelleenkin mukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *